Čudesa stvaranja

Kao dete najviše sam volela knjige o životinjama, o čudima i lepotama, prilagođenostima i umetnsti življenja ovih velikih i malih stvorenja. Zato sam i postala biolog (urednik I.K. „Eden“Rajna Stamenov Radosavljević).

Ako naučite svoju decu da uživaju u prirodi, kad jednom steknu tu naviku neće im trebati puno da bi se razonodili – samo odlazak u šetnju. Odvojićete ih od pogubnih igrica i zajedno sa njima uroniti u predivni svet Božijih stvorenja. Knjiga Čudesa stvaranja pomoći će Vam u tom plemenitom i ne lakom poslu.

U Čudesima stvaranja čekaju Vas mnoge životinje: kamila, muva čudesnih očju i komarac sa infracrvenom kamerom, pauk i mravi tkači, kameleon i pingvini, pa onda još mnoge od kojih su ljudi pokupili mnoštvo izuma koje koriste kao svoje: radar od slepog miša i sonar od delfina. Čak i cibzar i elisa helikoptera potiču od malih zverki. Tu su i majstori kamuflaže i vrhunske arhitekte: termiti i dabrovi. A da li znate kako se ptice orjentišu tokom seoba i izdržavaju tako duga putovanja?

A tokom osnovne škole deca dovoljno sazriju da mogu da nauče i ponešto o čudu oplodnje i nastanka bebe, uz vrhunske fotografije embriona u materici. Tu je i priča o neverovatnoj ratnoj mašineriji koja nas brani od mikroba – o našem imunom sistemu, zatim o sistemu za varenje, srcu, laboratoriji zvanoj jetra i drugim organskim sistemima.

I to još nije sve! Atmosfera kao čudesna zaštita, kruženje vode i oblaci od po 300.000 tona koji lebde, i na kraju – Svemir.

Ako Vas brine kako dete naučiti o Božijoj ljubavi u ovom uskomešalom i nesigurnom svetu, izaberite riznicu prirode za udžbenik!

Knjigu čudesa stvaranja, štampanu na 200 strana kvalitetnog papira u punom koloru, možete s ponosom odneti kao luksuzan poklon drugarima i malim rođacima za rođendan.