Evolucija ili stvaranje

(Reinhard Junker, Siegfried Scherer)

Pronađite izlaz iz haosa kontradiktornosti koje su nastale iz traženja odgovora na pitanje čovekovog porekla kojim se bave nauka, filozofija i religija.

Cenzurisana naučna otkrića

(Prof Dr. Tomislav Terzin)

Zašto su danas brojna naučna saznanja sakrivena od očiju javnosti? Zašto se od nas kriju podaci, činjenice, informacije koje imaju direktan upliv u postojeći sistem vrednosti? Čitajući ovu knjigu pred Vama će se otvoriti svet zapanjujućih naučnih otkrića koja će Vam pokazati da postoji nešto mnogo dublje ispod površine serviranih informacija.

 

 

Čudesa stvaranja

(Harun Jahi)

Kao dete najviše sam volela knjige o životinjama, o čudima i lepotama, prilagođenostima i umetnsti življenja ovih velikih i malih stvorenja. Zato sam i postala biolog (urednik I.K. „Eden“Rajna Stamenov Radosavljević).

Ako naučite svoju decu da uživaju u prirodi, kad jednom steknu tu naviku neće im trebati puno da bi se razonodili – samo odlazak u šetnju. Odvojićete ih od pogubnih igrica i zajedno sa njima uroniti u predivni svet Božijih stvorenja. Knjiga Čudesa stvaranja pomoći će Vam u tom plemenitom i ne lakom poslu…

Medonosna pčela jevanđelje prirode

(Prof Dr. Tomislav Terzin)

Pčela nije slučajni produkt evolucije, već pažljivo dizajnirani beočug u globalnom mehanizmu života na planeti Zemlji. Baš kao i Biblija, pčela je čuvar znanja o Tvorcu i živa poruka upućena čoveku. Ova knjiga je samo bleda ljudska interpretacija istinske slave božanskog jevanđelja prirode.

Od Darvina do Hitlera

(dr Rihard Vajkard)

U ovom brilijantnom pregledu dr Rihard Vajkard objašnjava uticaj darvinizma na etiku i moralnost. On pokazuje da su mnogi vodeći darvinistički biolozi i društveni mislioci u Nemačkoj verovali da darvinizam zamenjuje tradicionalnu judeo-hrišćansku etiku, naročito po pitanju svetosti ljudskog života.

Veliki prasak je eksplodirao

(dr Rasel i Kolin Stendiš)

Teorija VELIKOG PRASKA decenijama preovladava kao glavno objašnjenje porekla univerzuma. Braća Stendiš upućuju ozbiljne i zapanjujuće izazove ovoj teoriji o poreklu., tvrdeći da je teorija VELIKOG PRASKA već mrtva. A da uprkos tome naučnici iluzorno pokušavaju da je vrate u život pomoću teorijskih modela i spekulacija koje nemaju zadovoljavajuću podršku opservacionih i eksperimentalnih podataka. Autori predlažu da je vreme da se ovoj teoriji „isključe aparati za održavanje života“…

Da li je nauka sahranila Boga

(Džon Lenoks)

“Nauka je opovrgnula postojanje Boga”
Ovo se često čuje na fakultetima. Na ovom predavanju želimo da analiziramo gdE tačno leži sukob nauke i religije i šta nauka može reći o postojanju Boga a šta ne može. Posle predavanja biće otvorena diskusija sa pitanjima i odgovorima.
Na temu govori nuklearni fizičar iz Nemačke prof. dr Alexandar Fink

Postanje

(Lorens Tarner)

Priče koje otkrivamo u knjizi „Postanje“ dosežu do najvećih dubina ljudskog straha, tragedije, ljubavi, vere, mržnje – čitav spektar ljudskog iskustva. Ne dajte da vas zavara njihova jednostavnost. Same priče su dovoljno jednostavne da mogu da se zapamte posle samo jednog čitanja, ali o njima može da se razmišlja celog života zato što spadaju u najbolje i najprotivrečnije priče koje su ikada napisane.

Darviniva crna kutija

(Prof. Dr Majkl Bihi)

Uživate li u činjenici da vaš organizam baš lepo i skladno funkcioniše? Zapitate li se kako? Zahvaljujući kojim mehanizmima?

Znoj potekne niz čelo svakom ko mora da nauči biohemiju za ispit, od mnoštva reakcija i interakcija koje se odigravaju svakog trenutka, u svakoj ćeliji u svakom organizmu. A ipak se još uvek veruje da su svi ti komplikovani mehanizmi proizvod slepog slučaja, poznatog kao evolucija.

 

Postanje

(Arijel rot)

Kako je nastao život? Kako su nastali fosili i složene geološke strukture? Da li se zaista dogodio Potop? Da li su nauka i religija nepomirljive? Da li savremena nauka sa svojom teorijom evolucije opovrgava biblijski izveštaj o nastanku života? Da li prihvatanje biblijskog izveštaja o Stvaranju znači odbacivanje nauke?

Dr Arijel Rot, kao naučnik i zastupnik biblijskog koncepta Stvaranja, tvrdi da, ako se napravi zdrava sinteza, nauka i religija mogu dati mnogo kompletnije razumevanje sveta, našeg mesta u njemu, i konačnog smisla i svrhe našeg života. Autor paralelno analizira argumente u prilog teorije evolucije i koncepta Stvaranja, zatim dokaze o Potopu, kao i mogućnosti i ograničenja naučnog metoda i pitanje autentičnosti Biblije.On zaključuje da biblijski model nedavnog Stvaranja predstavlja mnogo opravdaniji model nego model evolucije ili neki od prelaznih modela kao što je teistička evolucija.

 

 

 

 

Nova Reformacija

(Mihajlo Pupin)

U vreme kada je široko rasprostranjeno uverenje da nauka negira postojanje Boga i da su nauka i religija potpuno nekompatibilne, Pupinova Nova reformacija dolazi kao iznenađenje. U ovoj knjizi, jedan od najvećih srpskih naučnika kaže da su naučnici više doprineli poznanju Boga nego crkveni velikodostojnici, a da je Crkva progonila i ubijala te iste naučnike zbog razmimoilaženja u stavovima. Za razliku od većine ljudi danas koji ostrašćeno i isključivo brane jednu ili drugu stranu, Pupin kako dolikuje tako velikom naučniku i profesoru, obrađuje ovaj fenomen vodeći čitaoca od fizičke ka duhovnoj realnosti.

DINOSAURUSI

(dr Djuen Giš)

Najbolja i najsveobuhvatnija knjiga o dinosaurusima koja postoji na svetskom tržištu. Knjiga govori o nastanku dinosaurusa, njihovom izumiranju, pojavljivanju u Bibliji, činjenicama koje govore da su dinosaurusi živeli i posle Potopa, kao i o mnogim drugim interesantnim stvarima.
Knjiga je prilagođena za sve uzraste. Predstavlja pravu enciklopediju u kojoj su objašnjene i sistematizovane sve vrste dinosaurusa.

Matematika i Biblija

(Ivan Panin)

Ivan Panin je otkrio matematičku strukturu koja je prožimala rečnik Novog zaveta na grčkom jeziku. Slučajnim čitanjem prvog stiha Jovanovog jevanđelja zainteresovao ga je način upotrebe određenog člana (grčki) ispred reči Bogu prvom pominjanju dok u drugom pominjanju tog člana nije bilo. Bilo je to inicijalno otkriće koje je dovelo do njegovog obraćenja i otkrića obimnog numeričkog koda!

Arheologija potvrđuje Bibliju

(Dragomir Obradović)

U ovoj knjizi predstavljen je delić bogate arheološke građe koja pomaže u razumevanju Biblije i na sebi svojstven način podupire i potvrđuje mnoge njene stranice.