BRAK I PORODICA

KNJIGE

Pripadanje

(dr. Nensi Roki, dr. Ron Roki, dr. Kej Kuzma)

Iza ovog „propagandnog“ slogana stoji iskustvo mnogih čitalaca koji su nam se javili i zahvaljivali, jer su prepoznali potrebe i probleme mnogih svojih bližnjih, koji mogu biti rešeni otkrićima iz ove revolucionarne sinteze savremene psihologije i biblijskih stavova.

Da li negde u sebi držiš ogorčenost, bes i želju za osvetom…

 

Vaspitanje

(Elen G. Vajt)

„Pravo vaspitanje znači više nego savlađivanje određenog nastavnog programa. To je više nego pripremanje za sadašnji život. Ono se bavi celim čovekovim bićem i odnosi se na celo razdoblje njegovog postojanja. Vaspitanje znači skladno razvijanje telesnih, duševnih i duhovnih snaga.“ (Elen Vajt)Elen Vajt je najprevođeniji ženski autor svih vremena. Njena dela iz oblasti psihologije, pedagogije, zdravlja i teologije aktuelna su i danas, prevedena je na preko 160 jezika i prodata u više desetina miliona primeraka. Ona je imala i presudan uticaj na formiranje najvećeg protestantskog sistema obrazovanja na svetu, s preko 5000 obrazovnih institucija, od osnovnih škola do univerziteta. Mnoga deca dobila su kvalitetno vaspitanje i bila zaštićena od uticaja mnogih poroka savremenog društva, zahvaljujući njenim mudrim savetima.

Pet jezika ljubavi

(Geri Čepmen)

Sposobnost komunikacije, toliko isticana kao najveća prednost ljudi, često je glavni kamen spoticanja i korijen mnogih problema. U ljubavi je to još izraženije, jer kako kaže jedan renomirani američki psiholog „ako ne govorite istim ljubavnim jezikom kao vaš partner, mala je vjerovatnoća da ćete se razumjeti“. I kako onda savladati taj jezik ljubavi, vještinu od koje mnogo toga zavisi? Da li postoji jedan univerzalni jezik, koji razumiju svi ljudi, bez obzira na porijeklo, kulturu, navike? Geri Čepmen, autor knjige Pet jezika ljubavi tvrdi da ga mogu naučiti svi, ali samo ako su spremni da gledaju, slušaju i uče…

Kako stvarno voleti svoje dete

(Dr Ros Kembel)

Vaspitavanje dece u današnje vreme predstavlja podvig koji podrazumeva suočavanje s brojnim izazovima. Čak i roditelji s najbojim namerama čine brojne greške i propuste u vaspitavanju dece, koji ostavljaju dubok trag u kasnijem razvoju ličnosti deteta. Ova knjiga će bez sumnje pomoći svakom roditelju da, pre svega razume svoje dete, a onda i da primeni pravilan pristup u vaspitavanju, što je jedini put da dete postane zrela ličnost.

Kako stvarno voleti svog tinejdžera

(Dr Ros Kembel)

Ovaj svetski poznati bestseler, prodat u više od 300.000 primeraka, dopunjen je i proširen novim informacijama o ljutnji, nedostatku pažnje i duhovnoj brizi.
Pored toga, dr Kembel nudi ideje koje vam mogu pomoći da stvorite solidan i uravnotežen pristup u odnosima s vašim tinejdžerom, pomaže vam kako da pokažete bezuslovnu ljubav, kako da postupate prema tinejdžerskoj depresiji i kako da svom tinejdžeru pomognete u duhovnom i intelektualnom napretku.

Deca u opasnosti

(Ros Kembel i Kerol Sanderson Striter)

`Pogrešno kontrolisan dečiji gnev ispoljava se na nekoliko načina: od loših ocena u školi do sukoba izmedju dece i roditelja; od negativnih stavova prema autoritetima do agresivnog ponašanja; od mrzovoljnosti do samoubistva. Sve to vidjamo svakodnevno – i izgleda da se situacija pogoršava. 

Postoji li nešto što možemo da uradimo u vezi s ovom `epidemijom` gneva? Doktor Ros Kembel odgovara s nedvosmislenim DA, i roditeljima nudi praktične savete. U knjizi Deca u opasnosti naučićete kako da pomognete svom detetu: 
– da uspešno reši svakodnevne konflikte 
– da na primeran način ispoljava gnev 
– da se zrelo ponaša prema drugima 
– da postane čestita osoba.` 

Knjiga „Um, karakter i ličnost“ ima dva dela, p ih možete čitati online klikom na prvo ili drugo dume.

Um, karakter i ličnost

(Elen G. Vajt)

Za života Elen G. Vajt (1827-1915) psihologija, nauka koja se bavi ljudskim umom, njegovim moćima i funkcijama, bila je u povoju. Ipak kroz njene spise može se nazreti prepoznatljiva filozofija u kojoj se jasno oslikavaju određene smernice u ovoj nauci.
Svrha ove kompilacije je prikupljanje izjava Elen G. Vajt na ovom širokom, važnom i ponekad kontraverznom polju za prikladno proučavanje. Adventisti sedmog dana i drugi sa svojim ubeđenjem da je Elen G. Vajt pisala pod uticajem Svetog Duha cene vođstvo na tako vitalnom polju za čitavo čovečanstvo u vreme kad se škole psihološke misli razlikuju i menjaju.

Misli slobodno

(Dr Ben Kаrson)

Ovo je knjigа o dаvаnju nаjboljeg što imаmo i posebno o tome dа činimo što možemo u pomаgаnju drugimа. Ovа knjigа bi se moglа nаzvаti i knjigom o izvаnrednosti ili o posvećenju. To je tаkođe knjigа o ljudimа koji su dаli sve od sebe i koji misle slobodno.

 

 

ZLATNE RUKE

(Sesil Marfi, Ben Karson)

Zlatne ruke je upečatljiva priča o tajni uspeha. Ova inspirativna autobiografija vodi vas u operacionu salu kako biste prisustvovali operacijama koje su bile udarne vesti širom sveta. Knjiga obiluje humanošću i duhovitošću, zbog čega je nećete lako zaboraviti.***RAZMIŠLJATI O VELIKIM STVARIMA i koristiti se svojim talentima ne znači da usput nećemo imati poteškoća. Hoćemo – svi ćemo se susretati sa poteškoćama…

U potrazi za boljim životom

(Elen G. Vajt)

Elen Vajt, pisac velikog iskustva iz praktičnog života, učinila je u ovoj knjizi dostupmom svakom ocu i majci, svakom čoveku i ženi, laiku i profesionalcu, ogromnu riznicu obaveštenja o životu i njegovim zakonima, o zdravlju i njegovim potrebama, o bolestima i lekovima za njih, o bolestima duše i isceljujućem melemu. Knjiga je pisana jasnim, jednostavnim i lepim jezikom, poučna je za onoga koji uči, puna nade beznadežnom, puna radosti za bolesne i puna odmora za umorne.

BEKSTVO KA BOGU

(Džim Honberger & Tim i Džuli Kenjutson)

Bekstvo ka Bogu je knjiga koja govori o očajničkoj potrebi i traganju za Božjim prisustvom.

       Autor Džim Honberger, u želji da pronađe autentično hrišćanstvo, seli se sa svojom porodicom u divljinu, nadomak Nacionalnog parka Glejšer, na granici SAD i Kanade. Tu, u netaknutoj prirodi, oni dobijaju jasniju spoznaju Božje ljubavi i navikavaju se da osluškuju Njegov glas u svakodnevnim situacijama u kojima se svako od nas nalazi…

Pisma Bogu

(Patrik Dauti i Džon Peri)

Kada mu se zagledala u oči, videla je istu varnicu kao onoga dana na bejzbol igralištu. Osetila iste leptiriće. I, znala je da je u pravu. Biće sasvim dobro. Ustvari, ispostavilo se da je baš tako kako je ispalo i više nego dobro. Nije to bio život kakav je imala u planu, ali je podjednako divan. Medi je uživala u ulozi supruge i majke. Uživala je da dom učini prijatnim, gostoljubivim utočištem za Patrika i Bena, a kasnije i za Taja. Deset punih godina njena kućica iz snova predstavljala je scenu za brak iz mašte. A onda se sve promenilo u toku jedne noći.

 

 

 

 

Najbogatiji pećinski čovek

(Doug Batchelor - Matilyn Tooker)

Kao tinejdžer, sin oca milionera i majke iz šoubiznisa, Doug Batchelor je imao sve što se može kupiti novcem – sve osim sreće. Konzumirao je drogu, tukao se u školi i bavio samoubilačkim mislima.
S osjećajem odvratnosti prema samome sebi i u uverenju da život nema nikakva smisla, odlučio je da zgrabi sva zadovoljstva i uzbuđenja do kojih je mogao doći…

Roditeljske brige

(Džon Vajt)

`Da li vam vaspitanje dece izgleda kao pretežak zadatak?!
Kako da postupite ako saznate da vaše dete ima poteškoća sa drogama, kriminalom,alkoholom, promiskuitetom ili nečim drugim? Treba li da krivite sebe? Svoje dete? Društvo? Boga?
Na karakter deteta, pored odnosa sa roditeljima, utiču nasleđe, škola, društvo, mediji…
Neretko, čak i najposvećeniji roditelji doživljavaju udarce i bol. Da li ste i vi roditelj koji brine i pati?
Za roditelje, sadašnje i buduće, za prijatelje i rođake koji učestvuju u nečijem odrastanju,
OVA DRAGOCENA KNJIGA IZVOR JE NADE I HRABROSTI, I POMOĆI ĆE U SUOČAVANJU SA TEŠKOĆAMA!`